Tok karrierens første verdenscupseier

Vant i Ofterschwang fredag.

Ragnhild Mowinckel vant sin første verdenscupseier.  Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Sport

Ragnhild Mowinckel har OL-formen i behold og vant storslalåmrennet i tyske Ofterschwang fredag. Det var karrierens første verdenscupseier.

Tyske Victoria Rebensburg og amerikanske Mikaela Shiffrin fulgte nærmest Molde-jenta. Seiersmarginen var samtidig på hele 66 hundredeler.

Fra startnummer én gjorde Mowinckel en strålende første omgang. Ingen matchet den norske jentas fart, og dermed sto den dobbelte sølvvinneren fra OL i Pyeongchang igjen på toppen alene for andre gang i vinter i annen omgang.

Den oppgaven mestret hun på fremragende vis.

Også i storslalåmrennet i italienske Kronplatz i slutten av januar ledet Mowinckel etter første omgang. Da ble hun til slutt slått av Rebensburg, men andreplassen var karrierebeste i verdenscupen.


Sportssjef Ryste:

– Vi vant sølv ganger ti

Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull.

Storslalåmtraseen i Ofterschwang er betydelig lenger enn det som er vanlig for kvinnene med en løpstid på over 1.15 minutter.

Mowinckel har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen med to sølv fra OL (storslalåm og utfor).

Nina Haver-Løseth var slått av Mowinckel med 1,74 sekunder i første omgang, men slo tilbake med strålende kjøring i annen omgang. Spjelkavik-jenta klatret fra 14.- til sjuendeplass.

Fra startnummer 28 kjørte Kristin Lysdahl ned til en meget sterk sjuendeplass etter første omgang. 21-åringen, som også deltok i OL, klarte ikke helt å følge opp i annen omgang. Niendeplass var likevel Bærum-jentas nest beste plassering i verdenscupen noen gang.

Åttendeplassen fra storslalåmåpningen i Sölden i fjor høst er fortsatt Lysdahls karrierebeste.


Utforsølv til Mowinckel:

- Det er så utrolig kult. Det er det sykeste

Ragnhild Mowinckel ble historisk med sitt andre sølv i Pyeongchang da hun var kun ni hundredeler bak gullvinner Sofia Goggia i utforbakken.

Amerikanske Shiffrin ledet verdenscupen sammenlagt med klar margin foran fredagens storslalåmrenn i Tyskland. OL-vinneren i disiplinen avgjorde dermed kampen om sammenlagtkula.