Og når målet for sesongen er å pallplassering i worldcup, er det et riktig steg på vegen at åndalsnesingen tar med seg NM-medalje på vegen. Lørdag kjørte han inn til seier i NM i parallell som arrangeres på Haukeli i Telemark.

– Dagen startet med prolog, som jeg vant. Det var ikke veldig bra skikjøring, men det gikk greit, forteller han og legger til at det er gode forhold og et bra arrangement i en bra bakke.

– Videre kjørte vi i heat, der vi er to som kjører mot hverandre samtidig i løypa. Der kjørte jeg stabilt og godt, forteller Hole videre.

Han sier parallell er den disiplinen han liker aller best.

– Det er tette dueller og kniving fra start til mål. Det er en actionfylt disiplin der det gjelder å holde hodet klart. Og det er en konkurranse som er artig for publikum.

– Hva betyr et NM-gull for deg?

– Det betyr mye egentlig. Det er stort å bli norgesmester, men det er ikke like gjevt når ikke hardeste konkurrenter stiller til start, sier han og forteller at både Ådne Kristenstuen og Trym Nygaard Løken, begge landslagskollegaer, ikke stilte til start i lørdagens renn.

Kristenstuen er ifølge Hole ute med skade for store deler av sesongen. Nygaard Løken ble sjuk i forkant av konkurransen, og stiller trolig ikke til start i søndagens sprint heller.

– Løken har mange pallplasser i worldcup, og er den som har vært best, legger Hole til.

Dermed er landslagskompisen også en av de største konkurrentene i world cup.

– Ja, han er en av de jeg strekker meg etter, absolutt, fortsetter Hole.

Målet er world cup-pallen

For sesongens mål har han klart for seg:

– Det er pallen i world cup, sier han og forteller at etter NM reiser han med landslaget rett til world cup- renn i Frankrike. Etter det venter to ukers opphold og flere world cup-renn i USA, før nye renn i Tyskland og Slovenia står for tur.

– Det blir travelt framover, det blir ikke tur heim til Åndalsnes før i midten av februar nå, sier han.

– Lærer av tidligere feil

Hole, som nå er 22 år, sier han ikke har gjort store endringer i treningsopplegget fra tidligere sesong, men at han tar med seg det han lærer av tidligere feil.

– Jeg føler jeg er i rute til å klare målet mitt for sesongen. Jeg har aldri før vært på det nivået jeg er nå, både fysisk og på ski. Det mentale spiller også inn, at man greier å nullstille for hver konkurranse, sier han og konkluderer med at han har vært med i sirkuset lenge og dermed har god erfaring med i bagasjen.

Må passe på knærne

Men med seg i bagasjen har han også skader.

– Jeg har opp igjennom hatt mange småskader som har gitt meg problem. Nå er jeg ganske bra, det eneste er at jeg sliter med et kneproblem, men det skal jeg greie å leve med, sier og forklarer at han har diagnosen jumpers knee i begge knærne, og spesielt ille i det ene kneet.

– Dette er en belastningsskade, så jeg blir ikke bra av den så lenge jeg driver med ski. Jeg må bare akseptere at det er slik og tåle litt smerte, sier han og forklarer at så lenge alt annet fungerer som det skal, er det ikke umiddelbar fare for at dette vil påvirke skikarrieren.

– Men det er mange toppidrettsutøvere som lever med den, legger han til.

Hole forteller at han er bosatt på Åndalsnes, og at han jobber som elektriker hos Skare, når han kan.

– Jeg er veldig heldig som har en arbeidsgiver som gir meg så mye fri jeg trenger for å satse på telemark.

Guro Helde Kjølseth, som kjører for Molde-klubben Rival, ble også norgesmester på lørdag. Hun var eneste deltaker i sin klasse: senior 22 år og eldre. I Holde sin klasse var det fire deltakere.