Leo debuterte i Eliteserien

Leo Skiri Østigård (17) fra Åndalsnes fikk søndag sine første minutter i Eliteserien.

Moldes Leo Skiri Østigård og Kristian Strande (t.h) under oppvarmingen til eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Molde på Sarpsborg stadion.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sport

Det skjedde i Molde sitt bortemøte mot Sarpsborg 08.

Østigård kom inn for en skadet Sander Svendsen etter ca 82 minutter. Den unge forsvarsspilleren ble satt inn som spiss, da Molde jaktet mål. Med tøffe arbeidsvilkår i form av Sarpsborg sitt forsvar, klarte ikke Østigård å sette sitt preg på kampen i løpet av det knappe kvarteret han var på banen. Molde tapte til slutt kampen 0-1.

Leo har vært en del av Molde sin kamptropp flere ganger tidligere, men har frem til nå blitt sittende på benken. I april representerte det unge talentet fra Åndalsnes Norge U18 i Federations Cup i Latvia. Der fikk han blant annet god internasjonal matching mot 18-åringer fra Makedonia og Latvia.

Unggutten har gått gradene i Molde-systemet, og er en del av en ung og lovende generasjon som er på vei opp i klubben.

Også Erling Braut Håland (16), som er sønn av Alf-Inge Håland, fikk sin debut i Eliteserien i kampen mot Sarpsborg 08.