Bli klatrekonge eller klatredronning!

Tre sykkelritt skal samarbeide for å øke attraktiviteten.

Trollstigrittet blir en del av et fellesskap der tre klatresykkelritt blir sett i sammenheng. 

Sport

Nibberittet i Geiranger, Trollstigrittet i Rauma og Eresfjord Classic i Eresfjord.

Om du deltar her og vinner sammenlagt kan du titulere deg som Klatrekonge eller Klatredronning. Det er den nye forretningsideen til de tre sykkelrittarrangørene og Geir Hoem forteller at de gjør dette for å øke oppmerksomheten og attraktiviteten for de tre klatrerittene i Møre og Romsdal.

– Er dette for å få Alexander Kristoff til å komme hit?

– Han må gjerne kommer og han er hjertelig velkommen, men dit er det nok langt fram og det er ikke vår ambisjon heller. Vi tenker bredde og vi tenker og håper å øke interessen for sykkelsporten i fylket. Vi håper på flere fra «hvermannsen», sier Hoem og viser til en synkende interesse for å melde seg på slike ritt.

– Men det er ikke lette ritt dere med dette tilbyr hvermannsen. Dette hadde vel vært lettere ute ved Hustadvika?

– Ja, det er riktig. Men vi tenker både på dem som vil konkurrere og være først og alle dem som konkurrerer bare med seg sjøl. Jeg har mange ganger latt meg imponere over 55-åringen som sykler sammenhengende klatring i 21 kilometer til toppen av Dalsnibba i Geiranger.

Geir Hoem sier de nå innleder dette samarbeidet også fordi disse tre rittene går i det som er av det meste spektakulære vi kan finne av norsk natur.

– Det er Tour de France-klasse over dette, minst, sier Hoem og inviterer altså til tre ritt i sammenheng i juni og juli til sommeren.

Nibberittet går 11. juni, Trollstigrittet 25. juni og Eresfjord Classic den 1. juli.