Se bilder fra Ungdommens kulturmønstring i Rauma.

- Dette er ikke en talentiade, men en dag hvor unge kan få komme å vise fram det de har lyst til. Men nå er det slik at Rauma skal sende noen videre, innledet juryleder Thomas Enstad Trana før han endelig kunne fortelle hvem av kveldens deltakere som også får delta i fylkesmønstringa i Aure i april.

To av de som kunne slippe jubelen løs, var Ida Skjelbostad Skarshaug (15) og Isak Nikolaisen (13), som sammen med Jorunn Maria Remen (15) framførte balladen "All of me" med sang og piano.

Det var rekordmange deltakere under årets UKM.

Her er de som juryen valgte ut til å gå videre til fylkesmønstringa:

UKM media: Ida Skjelbostad Skarshaug (15) og Maria Franset (15)

Unge arrangører: Renat Zimin (15) og Job Den Dikken (15)

Kunst: Cathrin Sæbø (15) og David Hanset Willa (13)

Sceneinnslag: Egil Ytterli Tokle (16) med sitt jazznummer på saksofon. Danseverkstedet-2 med "What do you mean". Ida Skjelbostad Skarshaug (15) Isak Nikolaisen (13) og Jorunn Marie Remen (15) med balladen "All of me".

- Vil bli større neste år

UKM-general på andre året, Kirill Zimin var godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. Et stramt tidsskjema med mye planlegging i forkant gjorde at alle de 22 innslagene var gjort unna på nøyaktig halvanna time.

- Neste år vil vi ha med enda flere deltakere. Det er et fantastisk arrangement for unges kultur. Det er ei investering i barna og dermed ei investering i framtida. Vi ønsker å gjøre arrangementet større slik at vi kan utvikle det, sier Zimin som helt klart mener at det er potensial til å få med flere unge i Rauma.