– Jeg hadde ikke tenkt at det skulle bli så kort, egentlig. Men mitt hår vokser ut igjen, det er verre med dem som ikke har det slik, sier Annette Tangen.

Slapp kreftbehandling

– Det viste seg at jeg hadde celledeling i melkegangene i den ene puppen. Det vil si forstadium til kreft, forteller hun.

Tangen var heldig, hun slapp kreftbehandling, men måtte fjerne hele brystet.

Og nå, fire og et halvt år etter, er det gjort! Tangen gikk til lokal frisør som buntet opp håret før det ble klipt.

Sendes til Ålesund

- Det føles godt! Og forhåpentligvis er det noen som blir glad, sier hun smilende med lyse lokker liggende på bordet foran seg.

– Tanta mi døde av kreft, og hun hadde parykk. Jeg husker hun ikke likte den noe særlig. Jeg tenker for min egen del også, hadde jeg måttet gjennom behandling der jeg mistet håret, ville en parykk av ekte hår betydd alt, egentlig.

– Men dette gjør jeg i solidaritet med alle som ikke har hår, det trenger ikke være på grunn av kreft. Dette er også for dem som har hårsjukdom, sier hun og forklarer at hun nå sender håret inn til Apollo hårsenter i Ålesund.

– Gjerne grått hår også

Frisør hos Moustache frisørsalong, Ingrid Nerhus Hole, sier det er veldig mange med langt hår, og at det er spesielt de yngre, og slike som Annette, som har tenkt på det, som har ubehandlet hår.

– Og så gjør det ikke noe at det er grått, sier hun.

Fra langt til kort for å hjelpe andre. Foto: Privat