Det var halv åtte torsdag kveld Marit Nauste kom hjem og oppdaget at noe var skjedd i huset mens hun og mannen, Vidar Skiri, hadde vært borte i løpet av dagen. Hun synes huset virket kald og merket at det var en del rot og kaos i 1. etasje. Da hun kom ut på kjøkkenet oppdaget hun at vinduet på baksida var brutt opp. Hun ringte politiet med en gang, og varslet om innbruddet, men trodde ikke på det tidspunktet at mye var tatt. Det var først da hun kom opp på loftet at hun så alt som var skjedd.

– Den store safen vår på 130 kilo var søkk borte. Den var revet løs fra golvet den var festet i, og antakelig kastet ut gjennom vinduet. Vi hadde mye i den; nå er alt borte, forteller Marit Nauste som ikke kan skjønne hvordan tyver kan være så frekke at de bryter seg inn midt på dagen. Safen inneholdt fire rifler, to hagler, to pistoler og en revolver pluss masse ammunisjon og smykker.

Bilspor i gresset vitner om uredde tyver som har kjørt helt inn til huset for å laste opp den tunge safen. Politibetjent Richard Merlid foretar de tekniske undersøkelser på stedet fredag, og kan bekrefte at politiet i omliggende kommuner er blitt varslet om våpentyveriet.