På andreplass på lista følger Marit Valde Singelstad, også hun fra Isfjorden; den tredje i rekken av Valde-er som inntar kommunepolitikken i Rauma.

Både Arne Hop og Marit Valde Singelstad er det man kaller kumulert av nominasjonskomiteen. Det riktige benevnelsen i dag er at de to får stemmetillegg. Tidligere ga kumulert av nominasjonskomiteen en dobbeltstemme. I dag får man nå et tillegg på 25 prosent – en fjerdedels stemme.

Dette gjelder ikke om du som velger setter kryss bak en representant på lista. Da får vedkommende to stemmer – i dette tilfellet 2,25 stemmer.

Navn med erfaring

Marit Valde Singelstad er ny på KrF-lista – ut fra antall representanter partiet har i dag; ventelig ny også i kommunestyret. Men navnet Valde er definitivt ikke nytt i politisk sammenheng i Rauma. Faren Nils var ordfører i kommunen i en årerekke – for KrF. Broren Øystein Valde var en av Høyres representanter i forrige valgperiode.

Tredjeplassen på KrFs nominasjonsliste bekles av Ivar Jon Kleiva fra Åndalsnes. Han er i dag vararepresentant for partiet og har deltatt på flere kommunestyremøter.

Videre på lista har vi: 4. Ole Løkra fra Verma, 5. Maria Praxedes U. Slettebø, Åndalsnes, 6. Arne Idar Krohn, Åndalsnes, 7. Olav Jan Bø Demdal, Innfjorden, 8. Solbjørg M. Dahle Aslaksen, Isfjorden, 9. Einar Staurseth, Verma, 10. Marie Nyheim, Innfjorden og 11. Asbjørn Brevik, Isfjorden.