UKA STARTET - eller ble avsluttet - med at leserne ble invitert til å stemme en gang på en av de seks finalistene i Folkets Tælpris. Vi i lokalavisa hadde brukte like stor redaksjonell plass på finalistene tre lørdager etter hverandre. I løpet av uka som har gått har engasjementet vært intet annet enn strålende rundt det å sanke stemmer for sin kandidat. I skrivende stund ligger antall stemmer på rundt 5500; det er mer enn langt over både det som banken og jeg trodde ville bli avgitt. For å si det mildt! I ettermiddag blir det avgjort hvem som vinner 100.000 kroner. Det engasjementet som mange har vist rundt dette har vært strålende musikk i mine ører; engasjerte lesere som virkelig brenner for det de tror på.

ENGASJEMENTET på tirsdag var knyttet til noe helt annet. Nemlig parkeringsferja som skulle på plass ute på sjøen ved sentrum av Åndalsnes. Ideen ble lansert på et redaksjonsmøte og ble møtt sporty nok med åpne armer av impliserte i kommunen. Flott at også kommunalt ansatte er med på en slik «joke» på 1. april. Fra morgenen av bet noen på, men det gikk ikke lange tida før vi var avslørt. Og det var til dels klare meninger om en slik aprilspøk.APRILSPØKER er mindre utbredt i norske medier enn for en del år tilbake. Det er sjølsagt en hårfin balansegang mellom det å skulle holde leserne for narr før vi på neste side å informere og opplyse om ting som hører den alvorlige virkeligheten til. Men fra mitt ståsted krydrer en veldig og merke troskyldig aprilspøk hverdagen. Og i år hadde vi også avisutgivelse 1. april.

I SPALTENE VÅRE ser vi flere leserinnlegg enn på lenge. Nå har vi valgt å samle leserinnleggene slik at leserne finner disse viktige meningsuttrykkene på fast plass. Det engasjement som her vises er flott; det er viktig for debatten og utviklingen - om man er enig eller uenig. De fleste skriver innlegg når de er enige; minner bare på at engasjement også handler om å uttrykke det når man er enig med noen...

TORSDAG KVELD fikk jeg gleden av å jobbe på Bjørnsonhuset. 11 unge raumaværinger med på musicalen RENT. Det å sitte på fremste benk og oppleve lokale ungdommer utfolde seg til de grader - i storbyen Molde - var en stor fornyelse. Ungdommene viste alt; engasjement, kvalitet og en innlevelse så stor at det ga hakeslepp av beundring.

I LØPET AV UKA skrev vi om prosjektgruppa i Isfjorden som nå er engasjert i flytting av fotballbanen til nærmere skolen i bygda. De har gjort et grundig forarbeid og håper nå på gjennomslag for sitt arbeid. Ikke alle er enige, det skulle vel egentlig bare mangle. Og vi har ikke glemt Raumarevyen, de glade amatører som igjen er uredd og treffende i sin balansegang mellom det får publikum til å le høyt og innslag til alvorlig ettertanke.Igjen; det skapes debatt gjennom engasjement. Man kan diskutere sak uten at det går på person. Det er ikke alle i alle sammenhenger alle klarer det...

God helg!

Lars Smisethjellredaktør