I år er det hundre år siden bokhandelen Romsdal Libris ble etablert. Torsdag inviterte de til kakefest, og som en lekebutikk verdig, stilte både bamse og klovn for å underholde. Salgsmedarbeider, Patrick Simonsen (21) forteller om godt oppmøte på bursdagsfesten.

– Det var kjekt med mye folk. Og så ble det en del kake også, sier han med et smil.

Etablert i 1912

Ole Johnny Amundsen har drevet selskapet siden 1994. Han overtok fra Leif Arne Aarø som drev butikken fra 1967. Ludvik B. Aarø drev fra 1919. Det var en Pettersen Torvik som etablerte forretningen i 1912. Ifølge Ole Johnny Amundsen har omstillinger hele tida vært viktig for utviklinga av butikken.

– Historisk ser vi at å flytte lokaler har hatt betydning. Å g fra flere etasjer til ett plan gjør blant annet at man sparer lønnskostnader, sier han. Butikken har nå holdt til på sjøsida av Åndalsnes sentrum i fem år. Det fungerer ifølge Amundsen godt.

– Det er lettdrevne lokaler med alt på ett plan. Cruise- og turisttrafikken var viktig før også, men ble enda viktigere etter at vi flyttet hit, fortsetter han.

Lesebrett

Amundsen mener utvikling av butikken også blir viktig for framtida. I praksis er butikken i dag tre butikker under samme tak: Libris, Ringo og Kontorspar. Bokomsetningen har ifølge innehaveren vært viktig hele vegen.

– Den digitale verden kommer stadig nærmere. Jeg frykter ikke for bokhandelen på kort sikt, men det er fryktelig vanskelig å spå framtida. Lesebretten vil komme, men jeg tror boka vil ha vil ha sin berettigelse i mange år framover ennå, avslutter han.