– Oj, nå kjenner jeg det i armen, sier Ruben Johan Tokle der han holder skolepatruljeflagget høyt hevet over vegen.

Han er elev ved Isfjorden skoles 7. klassetrinn som resten av skoleåret skal være trafikkonstabler to ganger om dagen på skift.

– Hver mandag vil det bli meg og Magnus Vollan. Tirsdag blir det to andre, forteller Ruben, som svinger det selvlysende flagget ned langs siden igjen, og går ut av vegbanen.

Slik det ble repetert bare for en kort stund siden.

Da var det samling i aulaen på skolen, og alle elevene ble innført i det nye trafikk prosjektet av politiet.

– Når dere kommer til skolen om morgenen, må dere bruke den fotgjengerovergangen ved krysset her oppe, og vente med å gå over vegen til skolepatruljen sperrer trafikken for dere, forteller politibetjent Richard Merlid elevene.

Han påpeker at det er skolepatruljen som bestemmer når fotgjengerne skal krysse gata og når bilene skal stoppe.

– Det er de som er sjefen i gata, og det er viktig at dere respekterer det, sier han.

Det er to fotgjengerfelt i Isfjorden sentrum som vil bli kontrollert og styrt av skolepatruljen hver morgen og ettermiddag. Den ene er rett utenfor skolen, den andre er ved sentrum. Prosjektet har kommet i stand i forbindelse med at skolen i år har trafikksikkerhet som satsingsområde.

– Dette er et ledd i holdningsskapende arbeid. Vi mener det er viktig at de små allerede tidlig lærer seg å ferdes trygt i trafikken, sier rektor Britt Flaatten Andreassen ved skolen.

Hun kan fortelle at prosjektet er et samarbeid mellom FAU og hele oppvekstsenteret i bygda.

7.-klassingene er sitt ansvar bevisst og stolte over å få oppgaven. Magnus Vollan synes det stas å være trafikkonstabel der han rakrygget skjermer elevene fra vegbanene med sitt flagg.

– Kanskje du har lyst til å bli politimann når du blir stor?

– Har faktisk tenkt den tanken, ja, smiler Magnus uten å ta blikket vekk fra vegbanen.

Foto: Evy Kavli