Høstprogrammet i Rauma Kulturhus er klart. Ikke fullt så ambisiøst som tidligere, men du verden; det er mye å glede seg til.

Og vi begynner med noen få dager før jul. Da kommer verken Oslo Gospel Choir eller DDD med julekonsert. Nei, svenske Cecilia Vennersten kommer og vil holde julekonsert sammen med Gaute Ormåsen og et lokalt kor. For fulle hus, skulle vi tro.

En annen internasjonal artist er Melanie Dekker. Fra Canada kommer artisten som har spilt sammen med både Bryan Adams og Diana Krall og som har vært invitert til å synge for soldatene i Afghanistan. Det blir dekket med lys og småbord i storsalen i kulturhuset.

«Wish you were here» heter et norsk Pink Floyd prosjekt. Dette er et show som har fyllt opp kulturhus rundt om i landet og som prøver å gi publikum den særegne nerven som kjhennetegner det legendariske bandet Pink Floyd. Dette skjer i begynnelsen av november. Og for å fullføre den internasjonale biten; Under martnan kommer et timanns orkester med «Cover me- a tribute to Bruce Springsteen.»

– Jeg er veldig glad for at så mange har leid seg inn. Det betyr mindre økonomisk risiko for Rauma Kulturhus, sier leder Guro Aarø Scarfi og forteller at det bare er et par arrangement der kultuhuset sitter med den økonomisk biten.

– Et program som bærer preg av at dere har måttet senke ambisjonsnivået en del?

– Nei, jeg mener ikke det. Men det er en litt annen måte å gjøre det på. Jeg har store forventninger til Riksteateret med «Riga i soloppgang» som har fått overveldende kritikker. Dessuten til vårt eget Showbiz som vi kommer tilbake til. Ellers er jeg spent hva vi får ut av oppfordringen om en lokal artistdugnad til inntekt for Prosjekt Z. Denne har vi kalt Prosjekt Jul.

– Vi har dessuten mye for barn og vi har i det hele tatt mye med lokalt preg. Det er det grunn til å glede seg over og det oppfyller dessuten en viktig intensjon med kulturhuset, avslutter Guro Aarø Scarfi.

Svensk. Cecilia Vennersten kommer igjen bare et halvt år etter at hun var her sist. Nå med julekonsert sammen med Gaute Ormåsen. Foto: Lars Smisethjell.
Showbiz. Et lokalt opplegg av det nasjonalt kjente TV-opplegget Showbiz vil sette sitt preg på høsten. Hvem er det egentlig som skjuler seg på dette bildet?