Hver fredag siden Ruud startet i jobben har han levert inn en lottokupong på vegne av kulturhusvennene.

– Jobben de gjør er så viktig for oss at jeg egentlig har lyst å påskjønne dem mye mer enn jeg har mulighet til. Derfor tenkte jeg at jeg kanskje kan være heldig, sier Ruud.

Men han innrømmer at en slik uttelling allerede etter så kort tid var mer enn han turte å håpe på. Seks rette pluss et tilleggstall ga 59.025 kroner sist lørdag. Nå har pengene kommer på konto og Ruud vil dele dem ut, selvfølgelig til kulturhusvennene.

Vil ha navn

– Jeg har lurt veldig på hvordan jeg skal gjøre det. Jeg har kommet fram til at pengene må deles likt på alle.

– Men mitt dilemma nå, så kort tid etter at jeg begynte, er at jeg ikke har oversikt over hvor mange som egentlig er kulturhusvenner. Listene jeg fikk da jeg overtok var nok ikke fullstendige, og nå er det ikke annen måte å gjøre det på enn å etterlyse gjennom lokalavisa, konstaterer Ruud.

Den store frykten nå er at noen som burde fått en påskjønnelse ikke får det. Ruud ber derfor om at kulturhusvenner som eventuelt ikke har meldt seg enda gjør det nå. Han ønsker å dele ut pengene før slutten av kommende uke.

– Tanken teller

– Jeg ønsker å dele ut pengene så rettferdig som mulig, men jeg må sette strek et sted. Derfor håper jeg på å ha full oversikt innen fredag 8. april.

– Det enkleste blir å ta pengene ut i én omgang og fordele dem i konvolutter med navn på, så kan folk komme innom etter hvert som det passer.

– Slik det ser ut nå kan det bli mellom 1500 og 2000 kroner på hver. Det er egentlig ikke mye for den flotte innsatsen, men det er tanken som teller, smiler lottovinneren.