Å BO I RAUMA er fornøyelig om dagen. Det skjer så mye positivt at vi bør applaudere i takt. LC-damene kommer igjen opp med et tiltak som fortjener honnør. Kjolefjellfestivalen avløses av Raumalåmi på kvinnedagen. Ideen er trolig hentet fra Lillehammer og Ingalåmi. Et skirenn for kvinner som årlig samler flere tusen deltakere. Kostymerenn, trubadur og afterski har vært blant ingrediensene i rennet som Birkenarrangørene i år står for, helga etter Raumalåmi – ikke omvendt ...

VI TRODDE Kjolefjellfestivalen ville bli en stadig sterkere tradisjon, men LC-damene tenker nytt. Kjolefjellfestivalen og Raumalåmi kan i sum bli to strålende arrangement, for eksempel over to dager, helga nærmest kvinnedagen. I år faller 8. mars på en søndag, men ikke i 2016. LC-damene kan godt tenke Ole Brumm-tanken; ja, takk – begge deler. Kjolefjellfestival lørdag og Raumalåmi søndag. Tenk dere hvilken helg det kan bli. Med det gode samarbeidsklimaet som er i kommunen om dagen, bør det være flere aktuelle samarbeidspartnere her. Isfjorden IL blir med på Raumalåmi. Mange andre kan også trekkes inn, i begge arrangementene.

ROMSDALSEGGEN skulle overgå Besseggen, ble det sagt. Noen mente ambisjonsnivået var vel høgt. Men hva har skjedd? Jo, det er nå i ferd med å bli en realitet. Sånn kan det også bli med de kreative prosjektene til LC-damene; dette kan virkelig bli stort. Å bli stor i seg selv er ikke noe mål. Men hvis det kan skje i riktig tempo og på en naturlig måte, så vil det kunne bli en ubetinget suksess. Garantert. Lykke til og så håper vi at mange kommer på «kostymerennet» i Isfjorden om tre uker. Både for å delta og for skape stemning. Det fortjener LC-damene virkelig.

FOR TO DAGER SIDEN ga Åndalsnes Avis ut det andre vintermagasinet. Vi forsøkte også å rette blikket litt utenfor Raumas grenser.Flere har sagt at på parkeringsplassen i Skorgedalen er det, også midt i uka, flest besøkende utenfor våre grenser. Kvinner og menn i ulike aldre og fra ulike steder som bare «må» på Smørbotn og Skarven. De har oppdaget det eldoradoet vi omgis av. Nye tilbud «plopper opp» opp for å gi dem som tar turen hit, opplevelser og aktiviteter. «Full båt hele vinteren» og vennegjenger utenfra som fyller ordrebøkene. Sødahlhuset, fisketurer med Kofoed og Romsdalsvinter like rundt hjørnet. Og alle de tilbud som Friluftlivets år byr på. Lista over aktiviteter bare i år, kunne fylt denne spalten.

KOMMUNENS investeringsplaner i samfunnsplanen er ambisiøse. De er politisk vedtatt og det er funnet rom for den offensive satsingen i økonomiplanen framover. Det tenkes nytt, det tenkes spenstig. Det er planer som skal gjøre det enda bedre å bo her også om 20–30 år.

NÅ VIL SIKKERT noen etterlyse det kritiske samfunnsblikket; hvor er innvendingene og hvor er tankene rundt det som ikke er fullt så bra. Jo da, den lista har også en viss lengde. Og vi skal ikke la den ligge i ei skuff. Det er avgjørende at debatten kommer opp på bordet, og at det også er mulig å reversere undervegs. I en debatt kommer gjerne også nye ting på bordet.Om man er ordfører, rådmann, enhetsleder eller redaktør., Men det fortsatt ikke galt å fokusere enda mer på alt det som gjør det godt å bo i Rauma.

God helg og vinterferie!

Lars Smisethjell redaktør