Plasto AS utvikler, støper og videreforedler komponenter i termoplast og kompositter for industrikunder i Norden. Selskapet har 42 ansatte.

Roligere tider

Administrerende direktør Lars Stenerud i Plasto sier at permitteringsvarslene er et resultat av roligere tider i industrien.

– Vi regner dette som forbigående. Derfor velger vi å ta ned kapasiteten ved å permittere. Vi har varslet seks personer, og permitteringene inntrer i månedsskiftet oktober-november, sier Stenerud.

Han er usikker på varigheten av permitteringene.

– Den vet vi ikke noe om, men vi vet at det er sesongsvingninger, og at det akkurat nå er lavere aktivitet i noen av markedene våre. Vi håper på mer aktivitet fra nyåret, men det er helt avhengig av ordretilgang, sier han.

- Riktig med permitteringer

Plastosjefen opplyser at permitteringer verken er ønskelig eller et lettvint virkemiddel for bedriften.

– Men for oss er det to ting som er viktig; folk skal ha arbeid når de er på jobb, og det skal være mulighet for å få solgt produktene våre. Når de to tingene ikke inntreffer, så er permitteringer det riktige å gjennomføre, sier Stenerud.

Han mener det ikke er grunn til å bruke ordet «krise» om situasjonen:

– Plasto er økonomisk solid, og vi har en god kundeportefølje. Men det er roligere tider innenfor industrien.

Merker nedgangen

– Det er spesielt olje- og gassindustrien og utstyrsindustrien som merker nedgangen. Men det rammer også annen industri, og det smitter mellom bransjene at aktiviteten går ned. Det blir mindre bygging – ja, mindre av det meste. Og vi ser også at folk privat er mer forsiktige med pengene sine, sier Stenerud.

Plasto har en egenkapitalandel (av totalkapitalen) på 35 prosent. Det kan på godt norsk karakteriseres som bunnsolid.

Lars Stenerud. Arkivfoto. Foto: Anders Hagen