Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 23. oktober. I år samles det inn penger til Røde Kors sitt arbeid både i Norge og ute i verden; Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Leder for Rauma Røde Kors, Alf Roger Antonsen og leder for kommunekomiteen, Marit Hjertviksten Bishop, oppfordrer folk til å melde seg som bøssebærere.

- Mangler en del på Sørsida

- Det mangler en del bøssebærere særlig på Vågstranda, Måndalen og i Innfjorden. Vi mangler også cirka halvparten på Åndalsnes og i Isfjorden. Og så trenger vi to til i Eidsbygda, én i Rødven og én på Holm, sier Hjertviksten.

Hun håper folk har lyst å bidra.

- Vi setter stor pris på om du melder deg som bøssebærer.

Hjertviksten Bishop er leder for kommunekomiteen for tv-aksjonen på tredje året.

- Dette er artig og givende arbeid. En blir mer kjent med folk fra hele kommunen, og det er alltid kjekt. Jeg har tidligere jobbet i Flyktningehjelpen og mineorgansiasjoner, og synes at det er artig å jobbe med dette. Det er gode tema som kommer opp hvert år, og så er det kjekt å engasjere folk til å løfte blikket fra den digitale verdenen, og heller komme seg ut og snakke med folk.

- Røde Kors er det uroen er

Alf Roger Antonsen sier pengene som gis til aksjonen, kommer folk som trenger det til gode.

– Røde Kors er der uroen er. Bare det i seg sjøl er grunn nok til å gi penger, mener han.

– Hva betyr det for Røde Kors at TV-aksjonen samler inn penger til dem?

– I utgangspunktet mener jeg at Røde Kors er noe alle kjenner til. Jobben som Røde Kors gjør, gjøres skikkelig. I Røde Kors går pengene direkte inn i områder som tenger hjelp. Gir du til Røde Kors, gir du til noen som trenger det, svarer Antonsen.

Integreringsarbeid

Han forteller at også organisasjonens arbeid heime i Norge får støtte fra aksjonen. I tillegg til hjelpekorpset, utdanner Rauma Røde Kors også flyktningeguider, og de står også bak det sosiale tiltaket med besøksvenngruppe. Antonsen oppfordrer folk til å melde seg som bøssebærere.

– Vi trenger 95 personer her i Rauma, så det er bare å kjøre på, sier han.