- Du kan si det var et røverkjøp, gliser Reidar Brude stolt etter helgas sterke prestasjoner av andelshesten J.T.`s Crown.

På Bjerke travbane søndag gikk det prestisjetunge løpet; Kriteriet for 3-årige varmblodshester. En stort oppmøte av J.T.`s Crowns andelseiere på travbanen gjorde seansen til en stor opplevelse for teamet.

– Du skulle sett Roe Næss på tribunen under oppløpet mot mål. Han hylte og skrek og var helt i fistel da vår hest tok innpå og kom over målstreken som andremann, bemerker Reidar Brude.

Roe Næss er den som kanskje har vært ivrigst med å følge J.T.`s Crown mange løp rundt på travbaner på østlandet.

– Men det er første gang jeg har vært med på et så viktig løp. Det var kjempeartig. Til og med Frantzen måtte strekke en hand i været når andreplassen var et faktum, erter han Arne Frantzen.

Løpet

Også ifølge Knut Olav Dahl, i Det Norske Travselskap, ble løpet spennende etter en forholdsvis god start.

– J.T.`s Crown lå godt plassert i første sving, men trang kjøring fra en konkurrent førte til at han måtte over i galopp. Han var flink og "fant beina" igjen ganske raskt, men tapte verdifulle metere til den store favoritten Viking Fracell som lå i tet. Ut på siste langside, 800 meter fra mål, ble J.T.`s Crown lagt i angrep i spor tre og startet forseringen. Det var veldig langt frem til vinneren, men etter iherdig innsats plukket han en etter en av konkurrentene, og hadde bare vinneren igjen da målstreken ble nådd. En heroisk innsats, og hadde løpet vært noen metere til, hadde han vunnet, forteller Dahl.

Oppsummering

Det var en munter gjeng fra andelslaget som møtte frem utenfor Felleskjøpet på Åndalsnes mandag etter seieren. Alle var enige om at helgas opplevelser på travbanen var stort, og ingen angrer på at de ble med på kjøpet av andelshesten for vel et år siden.

– J.T.`s Crown har vært et eventyr så langt. Han ble kjøpt for vel 80.000 kroner og til nå har han kjørt inn 437.000 kroner på kun åtte løp. Bare søndagens premie ble 250.000 kroner. Kan jo bare nevne at han som vant søndagens løp, kostet 400.000 kroner, forteller Arne Frantzen.

Han er leder for Team Crown Rauma, og i helgen ble han og en annen andelshaver, også invitert på VIP teltet under løpet..

– Der var det champagne og så mye mat du orket. Klart det var stas å få være med der; sammen med både trenerstaben og oppdrettere, sier Frantzen.

J.T.`s Crown er den første hesten i Rauma som har fått så sterke plasseringer i Kriteriet, og andelshaverne har god tro på fremtiden. Nå går hesten i "dvale" frem til ny innsats neste sommer.

Før start. Dette bildet er tatt i en fuktig stall før start på Bjerke Travbane søndag. Team Crown Rauma hilser på J.T.`s Crown før Kriteriet-løpet. Fra venstre Eldbjørg Engås, Reidar Brude, Tove Engås, Geir Kile (treneren), Roe Næss, Jostein Bredeli, Tore Hovland og Jenny Hovland.
Team Crown Rauma