Det er tekniske problemer som er årsaken til ferjeproblemene.

Ferja ble innstilt tirsdag kveld, og var opprinnelig planlagt å begynne å gå igjen fra klokka 08.45, men også denne avgangen ble innstilt. Først rundt klokka 09.45 kunne ferja begynne å gå igjen, med første avgang fra Sølsnes.

Innstillingen og forsinkelsene som følger at det nå kun går en ferje på strekningen, har skapt mye frustrasjon blant sjåfører.

- Det her holder ikke. Her skulle vi blitt dirigert på sørsida, og kunne ha krysset Romsdalsfjorden. Det er total mangel på informasjon, så vi får bare vente, sier Postnor-sjåfør, Floyd Hanssen til Romsdals Budstikke.

Også en bilist på ferjekaja melder om dårlig stemning.

- Det er bare en ferje som går, og de to innkjøringsfeltene er ikke regulrert tilstrekkelig. Det har blant annet ført til at de som kom sist inn i køen har kommet først på ferja og slike ting. Dette fører igjen til opphetet stemning og mye munnhuggeri, forteller en tipser til Åndalsnes Avis i 12-tida. Hun hadde da måttet stått over to ferjer.

Flere kjørte rundt

I morgentimene valgte nok mange å ta den omvegen om Langfjorden. Åndalsnes Avis sin journalist, Stein Siem, kunne i 08.15-tida fortelle at det da ikke var snakk om noe køkaos på ferjeleiet.

- Det står om lag tjue vogntog og ti personbiler her og venter, fortalte han.

En av de som stod og ventet på ferja var litauiske Juzijus Orlovas. Han hadde ventet i rundt fire timer da Åndalsnes Avis snakket med ham i åtte-tida.

- Jeg begynner å bli stresset, for jeg har fisk som må hentes før klokka tolv. Men hvis ferja begynner å gå igjen klokka kvart på ni, så skal det gå bra, sier han.

Hvordan det til slutt gikk med Orlovas og fisken når ferjen ble ytterligere innstilt, vites ikke.

Ferjekø på Åfarnes i 12-tida. Foto: Tipser
Denne beskjeden venter de reisende på kaia. Foto: Stein Siem
Juzijus Orlovas har ventet på ferjekaia i fire timer. Foto: Stein Siem