SP sine fylkestingskandidater, Kristin Marie Sørheim (1.-kandidat) og Marit Nerås Krogsæter (3.-kandidat) har de siste ukene jobbet seg gjennom alle fylkets kommuner, på sykkelsetet.

- Dette gjør vi fordi vi ønsker å bli kjent med alle kommunene våre før vi går til valg. Og med en slik tur blir vi kjent med kommunene fra et helt annet perspektiv. Fra sykkelsetet blir vi kjent med hvert asfalthull og manglende gang- og sykkelveger, forteller Krogsæter.

Hun forteller at de i hver kommune blir møtt av lokallag.

- De presenterer det som er viktige saker for deres  kommune. I enkelte kommuner har vi til og med blitt møtt av ordførere fra andre parti som synes det er artig at vi kommer syklende, fortsetter Krogsæter.

Rauma er siste kommune

Hun røper at turens siste etappe gjennom Gjemnes, Tingvoll, Sunndal, Nesset og Rauma, lar seg gjøre på én dag ved hjelp av elsykler og følgebil som tar dem med gjennom tuneller og enkelte strekninger.

- Men på el-sykler går det som det suser, sier Krogsæter som sammen med Sørheim kommer til Rauma i 17-tida. I Lerheims-krysset møtes de av Magnhild Vik som følger kandidatene til Åndalsnes. Der møtes de av Torbjørn Rødstøl.

Viser fram lokale utfordringer

- Det er nyttig at fylkestingskandidater kommer så nære inn på problemstillinger rundt omkring. Vi kommer til å snakke med dem om mye, blant annet Hamresvingene, ferjeproblematikken, fortau over jernbanebrua mot Øran, løsning på Øran-krysset, nedleggingstrusselen av Setnesmoen, Veblungsnes og vegproblematikken der, hele E- 136. Vi vil vise til industrien på Øran, Raumabanen, problematikken rundt Mannen, og om virkninger av politireformen, sier Rødstøl.