Gledessprederne er i full gang med forberedelsene til årets alternative julefeiring, som holdes på Grand Hotel Bellevue den 22. desember.

Det er fjerde året på rad alternativ jul blir arrangert, og i fjor var de totalt nesten 70 stykker på feiringen.

– Vi ser hvor glade folk blir, og mange sier at de gjerne vil komme tilbake neste år. Da er det klart vi må gjenta det. Julefeiringen er alltid utrolig koselig, og det er fint å kunne gjøre noe for andre, sier gledesspreder Samantha Louise Kays.

Alle slags mennesker

Kays forteller at det er alle typer mennesker i alle typer livssituasjoner som deltar på den alternative julefeiringen.

– Vi har både unge, eldre og familier som feirer sammen med oss, forteller hun.

Hun tror kanskje at mange kvier seg for å ta kontakt selv.

– Vi kommer til å ta kontakt med dem som var med i fjor. I tillegg trenger vi hjelp fra innbyggerne i Rauma for å finne mennesker som kan ha glede av å feire med oss, sier Kays, som forteller at de har plass til om lag 100 stykker på Grand.

Gledessprederne henter og bringer de gjestene som ønsker det. Feiringen vil starte med servering av gløgg og pepperkaker, og så følger julemiddag, underholdning, sang og julegaver under treet.

– Vi må takke Grand Hotel Bellevue som stiller lokalene sine til disposisjon for oss. Uten dem hadde det ikke gått, sier hun.

Ønsker seg julegaver

I helga spredte gruppa glede for store og små med kostymer, lek, aktiviteter og fotografering på Raumasenteret.

Det var noe de ville gjøre for å gi tilbake til Raumasenteret som har vært sponsor. I tillegg fikk de spredd ordet om alternativ jul og de fikk inn flere poser med donerte julegaver.

– Vi er godt i gang med planleggingen av årets feiring, sier Kays, som forteller at det er en del nye i gledesspredergruppa i år.

– Er det noe vi andre kan gjøre for å bidra?

– Vi vil gjerne ha med oss flere på laget! Vi ønsker oss spesielt flere julegaver til gjestene våre. Vi har satt ut donasjonsesker blant annet på Raumasenteret, på Rema 1000, på Coop i Måndalen og på Bunnpris i Isfjorden. I tillegg trenger vi flere sjåfører som kan hente og bringe gjester på selve feiringen. Det er bare å ta kontakt med oss, forteller hun.

Lea Ruth Erlandsen tegner sammen med Mira, Lina og Odin Remmem Bruaset. Foto: Stine Vandevjen Olsen