Timpex-Trafikk er en programvare som allerede er grundig prøvd ut i to år.

Nå har NOV i Norge inngått samarbeid med Timpex.

NOV etterspør transporttjenester over hele verden, og sitter på mange måter på andre siden av bordet i forhold til kjernebrukerne av Timpex, altså transportørene.

Men stadig flere oppdragsgivere ønsker sjøl å ha kontroll på transportkostnader, logistikk og fortolling. Når de ser at transportøren bruker Timpex, ønsker de sjøl også å ha programvaren, slik at de kan følge med.

Nytt marked

Kenneth Johansen leder NOVs hovedkontor i Norge. Det holder til i Kristiansand. Ifølge bladet Logistikk og Ledelse har Johansen fått beskjed fra hovedkvarteret i Houston, Texas om at NOV i Norge kommer til å få en overordnet rolle i IT-delen av konsernets logistikk.

Med Timpex allerede lykkelig integrert i NOV Norge kan det fort resultere i en stor etterspørsel av programvaren fra Åndalsnes, til en ny type kunder.

Tilpasningsdyktig

Gunnar Guttormsen hos NOV i Molde er prosjektleder for samarbeidet med Timpex. Han sier til Logistikk og Ledelse at Timpex til slutt ble valgt foran mange andre på grunn av gode logistikkløsninger og evne til å skreddersy programvaren til dataplattformene selskapet allerede har.

Prosjektleder på Timpex-siden av bordet er Thomas Brekken. Han innrømmer overfor bladet at NOV representerer noe nytt. Samtidig ser han at standardutgaven av Timpex langt på veg takler oppgavene allerede. Noe av suksessen skyldes at programvaren Timpex har en modul i bunnen som samarbeider problemfritt med alle kjente plattformer i markedet.

– En tilsvarende, men foreløpig langt større kunde av samme type er Marine Harvest. Alle som transporterer fisk i Norge bruker Timpex, og derfor ønsker Marine Harvest også å ha programvaren, forklarer daglig leder hos Timpex, Frank Amundsen.