Det var stor jubel og mange tilrop i aulaen da den første artist under den store finalen i talentkonkurransen på Isfjorden skole entret scena i forrige uke. Ut ifra engasjementet kunne man tro at en verdenskjent artist var i vente. Og det kan jo hende de alle blir en dag, for Isfjorden skole har mange talenter å velge mellom.

– Hvert klassetrinn har hatt sine interne talentkonkurranser der elevrådet har kåret deltakere videre til semifinalen. Derfra har vi nå fire artister/grupper som skal opptre i dag, forteller læreransvarlig for prosjektet, Jone Ree.

Elevrådet

Størsteparten av ansvaret for arrangementet har skolens elevråd hatt. De er en oppegående gjeng, og har i tillegg til å invitere Åndalsnes Avis, også fått tak i en velkvalifisert jury til å dømme i finalen; Heidi Gyldenås Olsen og Paul Richard Solåt, begge fra bandet Ogras, og Jonny Nymo fra Rock Solid.

De fikk etter opptreden, ti minutter til å bedømme de fire fremføringene. I mellomtida fikk elverådet elevene i salen med på praktisering av "Dansens Dager-dansen".

– Det er Landslaget Fysisk Fostring som står bak et prosjekt som er lagt ut på alle skoler i hele landet. Alle elevene skal lære seg dansen frem til en felles fremføring som går av stabelen 29. april. Da skal elevene danse sammen i idrettshallen her i Isfjorden. Hver skole skal ha sin danseopptreden, forteller Ree.

Det er mye armer og bein å se i forsamlingen som prøver å etterligne bevegelsene fra elevrådsmedlemmene på scena. Dansen er komplisert, og her trengs nok mye øvelse.

Avgjørelsen

Juryen tok sin avgjørelse innen tilmålt tid, og begrunnet sine valg godt.

– Vinneren sang en akustisk låt som var ganske vanskelig. Men hun sang den presist og fint, og stemmen kom godt og klart frem. Og vinneren er.... Liv Agnete Aagaard-Nilsen Hamre!

Vinneren selv var veldig overrasket, og påstår hun meldte seg på kun fordi de andre i klassen ville det.

– Du har vel hørt at du er flink til å synge, før?

– Jo, jeg har jo det, men jeg trodde aldri jeg skulle vinner, smiler hun beskjedent.

Skolens Talent. Vinneren av talentkonkurransen på Isfjorden skole i forrige uke, ble Liv Agnete Aagaard-Nilsen Hamre. Premien var skismøring og sportsbag som ble utdelt av ingen ringere enn Tom Erik Heimen. Juryen besto av Heidi Gyldenås Olsen fra bandet Ogras (fra venstre), Jonny Nymo fra Rock Solid og Paul Richard Solåt også fra Ogras. Mentorene til Liv Agnete er fra venstre Mia Merlid og Amelia Morstøl Valde. I ytterkant står Sunniva Singelstad, som var en av programlederne Foto: Evy Kavli
Duo. Det var et entusiastisk publikum under talentkonkurransen "Skolens Talent" på Isfjorden skole onsdag. Her fremfører Oline Kavli Ree (til høyre) og Maria Katrin Sølsnes fra 4. klasse sitt finalenummer med en norsk sang. Ifølge juryen hadde jentene en sjarmerende opptreden. Foto: Evy Kavli
Sang. Synne Nord fra 7. klasse var førstemann ut i talentkonkurransen og sang ifølge juryen, rent og flott, særlig på de mørke tonene. Foto: Evy Kavli
Rap. Lasse Dale Hunnes og Jens Sæther Jordal sang en engelsk rappe låt sammen. Juryen var imponert over at de hadde klart å lære hele teksten utenat, selv om enkelte ord nok ikke var lært i engelsktimen på skolen. Foto: Evy Kavli