– Vi har nok vært den største brukeren av Hotell Aak de siste åra. Hvert år har vi opplæringskurs og sosiale samlinger med våre kunder fra hele Scandinavia på hotellet. Det er der vi bruker mest penger, forteller Nes.

Han håper virkelig det kommer en avklaring forholdsvis raskt om hva som vil skje med hotellet.

– Vi er i gang med sommersesongen nå, og sliter virkelig med planleggingen av våre aktiviteter. Alle våre sosiale og faglige sammenkomster har tidligere blitt lagt til Hotell Aak. Vi stortrives med det hotellet og den atomsfæren stedet gir våre kunder. Alle de positive tilbakemeldingene er såpass viktige for oss, at vi nå har problemer med å finne et nytt sted. Det er ikke andre hoteller her som har den personlige atmosfæren og det miljø som vi ønsker å gi våre kunder. Vi risikerer nå å måtte legge alt til Molde, sier han.

– Har dere selv forsøkt å finne ut av hva som skjer med hotellet undervegs?

– Ja, vi har vært i kontakt med tidligere daglig leder på hotellet, Astrid Brudeseth, men hun vet jo like lite. Lenger enn det har vi ikke gått. Men det er sentralt for oss at fremtiden til hotellet blir sikret. Vi har stortrivdes der og håper det kommer en avklaring snart, avslutter Nes.

Astrid Brudeseth sier i en kort kommentar til Åndalsnes Avis, at hun fremdeles ikke har hørt noe fra driverne av hotellet om hva som vil skje med hotellet og de ansatte fremover.

– Vi hørte allerede i fjor at hotellet skulle selges, men problemet er at det skjer jo ingenting. Jeg har hørt at Rune Kilebu kan være ute av Faktor Eiendom ASA, men så lenge han fremdeles er styreleder for Alpedrift AS, er det han vi må forholde oss til, sier hun.

Rune Kilebu svarer ikke på henvendelser fra Åndalsnes Avis.