– Vi tar ikke mål av oss til å konkurrere med mer profesjonelle revykrefter, sier Tonje Dahle Hovde som er en av mange entusiaster som nå øver intenst før bygdefest på Mittet kommende lørdag.

Men når det er sagt, så er festen like før 17. mai, en fest med lange tradisjoner på Mittet. Og det samme er underholdningen som en gjeng idealister stiller opp med. Så lokalt innhold som mulig er parolen og ingen bør bli overrasket om de blir parodiert på Mittet kommende lørdag.

– De tre siste åra har vi dessuten laget en musikkvideo og den tredje får nå premiere på lørdag, forteller Lillian Dahle som er en annen av ildsjelene. Og hun legger til at årets film kommer til å inneholde en stor overraskelse. Etter premieren blir filmen lagt ut på you-tube og Thomas Dahle får mye av æren for at filmene har komet i stand.

– Mest artig for dere som holder på eller for dem som skal sitte i salen?

– Begge deler. Vi har det fint sammen og så vet vi at det er forventninger om å få seg en god latter. Det som er veldig fint er at innflytterne i bygda skikkelig har engasjert seg og er aktive med i dette revy- og filmarbeidet, avslutter Lillian Dahle.

Hun presiserer til slutt at påmeldingsfristen til festen egentlig gikk ut torsdag, men at arrangørene vil vise raushet ut dagen på fredag.