- Rett og slett imponerende mange, sa initiativtaker Tom Erik Heimen i minuttene før startskuddet smalt for de aktive løperne i Vengesdalen lørdag.

Alle var fulle av lovord om Romsdalseggenløpet. Oppslutningen dette første arrangementsåret var bedre enn det både Heimen og andre hadde trodd på. Internt blant flere av de ansatte på Wonderland ble det sagt at hvis man oppnådde 300 deltakere det første året, så ville det være veldig bra.

Ti fulle busser fraktet deltakerne fra Åndalsnes og til Vengesdalen. Turdeltakerne først og deretter de aktive.

Se over 70 bilder fra løpet her

Favoritt?

- Ja, jeg hører flere sier at jeg er favoritt. Men det er flere sterke utøvere her så det er nok flere med i kampen om seieren, mente en av landets beste motbakkespesialister, Ola Hovdenak fra Skåla. Han førte an gjennom grinda 200 meter etter at Jørn Ringen hadde hevet pistolen og avfyrt startskuddet. De andre 94 fulgte på rekke og rad.

- Jeg har tippet vinnertid på 59 minutter og 47 sekunder. Men jeg håper egentlig at ingen kommer under timen; da har vi som arrangører noe å friste de sprekeste med i 2014. Jeg tviler kanskje også på det for løperne må ta det litt med ro i de mest utsatte partiene da det meldes om noe vått og følgelig glatt, sa Heimen som selv har løpt over "Eggen" uten å ta seg helt ut på en time og 15 minutter.