Ta med barna på teater på lørdag! Det ønsker i alle fall Riksteatret som kommer til Åndalsnes og Rauma Kulturhus kommende lørdag. Pinocchio er Carlo Collodis klassiske barneeventyr og Riksteatret tilbyr en litt skummel blanding av godt gammeldags barneeventyr og moro for hele familien.

Pinocchio er kanskje gutten med verdens mest berømte nese. Boka er verdens nest mest oversatte bok og er kanskje blitt alle mest kjent gjennom Walt Disneys tegnefilmversjon. Det er skuespiller Teodor Janson som har dramatisert boka for Riksteateret med et ønske om å lage en forestilling som er like morsom både for barn og voksne.

– Vi mennesker er skapt for å gjøre ting sammen og de aller største opplevelsene er dem vi kan dele med andre, sier teatersjef for Riksteateret Tom Remlov. Han viser til at det er slik det skal være å ta med seg barn på en teaterforestilling. Det handler om å ha ei hånd å holde i eller et fang å sitte på.

Pinocchio handler om de dagligdagse problemstillingene som hvor mye godteri det er lov å spise, når man skal legge seg om kvelden og om det er nødvendig å gå på skolen.

Hovedrollen som Pinocchio spilles av Hanne Gjerstad Henrichsen.

Forestillingen er på reise rundt om i landet og skal spilles på 70 steder i høst og på våren i 2016.