Fredag åpnet Ungdommens fylkesting på Åndalsnes, der vel 80 samfunnsengasjerte ungdommer samles. På programmet står dagsaktuelle saker som opptar ungdommer i Møre og Romsdal. Siste gang fylkestinget var lagt til Åndalsnes, var i 2007.

Lokalt

Anna Hanset og Tobias Nuncic representerer Rauma for aller første gang, og har flere saker de vil legge frem.

– Bussavganger mellom Åndalsnes og Sørsida er altfor dårlig. Siste buss går fra Åndalsnes klokka åtte på kvelden og det er alt for tidlig for at ungdommer kan få med seg trening eller får tid til å være ute med venner. Særlig i helgene. De er helt avhengig av å bli hentet. Dette vil vi prøve å gjøre noe med, sier Anna engasjert.

De to brenner også for å gi Åndalsnes- og Rauma generelt – flere sosiale møteplasser.

Både Anna og Tobias håper de får mange gode ideer og tanker de kan ta med seg tilbake til Ungdomsrådet.

Rådgiver

Årets samling ble åpnet av fylkesordfører Jon Aasen og ordfører Lars Olav Hustad.

Fylkesordføreren ønsket ungdommen velkommen inn i det politiske liv og ga noen gode råd på vegen. Han fortalte også de fremmøtte litt om fylket og de forandringer vi står overfor.

– Møre og Romsdal kommer til å forandre seg enormt i deres levetid, og vi kan ikke se bort ifra at det kommer til å bli sentralisering, sa han blant annet og avsluttet med et godt råd: Vennskap går foran sak.

Ros

Ordfører Lars Olav Hustad fortalte ungdommen om det tragiske dødsfallet til Tobias Hattrem Moa som har preget hele Rauma de siste dagene.

– Jeg er stolt over raumaungdommen og måten de har klart å løse situasjonen på, sa han blant annet, og kom med en oppfordring til ungdommen;

– Vær bestandig god mot hverandre.