2. august åpnet den såkalte Introveggen, den enkleste av de to jernstigene opp Nesaksla. Allerede etter halvanna uke har den spenstige og luftige «fotturen» vist seg å bli en populær aktivitet, både for tilreisende og fastboende.

Anita Vik Buckley, daglig leder ved Norsk Tindesenter, rapporterer om stor interesse og trafikk.

100 personer

– Vi har hatt turer opp Romsdalsstigen nesten hver eneste dag. Totalt har om lag 100 personer tatt turen, noen med guide, noen uten. Jeg tror halvparten har gått ferrataen på egen hånd, sier Buckley.

– Det har vært mange lokale, men også mange tilreisende. Noen har blitt oppmerksomme på tilbudet første gang i forbindelse med et besøk i tindesenteret, men de fleste har nok booket tur via internett.

– Hva slags tilbakemeldinger har dere fått så langt fra dem som har gått Introveggen?

– De fleste synes den er luftig nok, sjøl om den er kategorisert som nivå B, det nest enkleste nivået i det internasjonale graderingssystemet for Via Ferrata ruter. Men reaksjonene så langt har vært utelukkende positive.

– Nå åpnes snart den mer krevende Vestveggen, og den blir flere hakk verre?

– Ja, jeg har ikke gått den sjøl, men de som har gjort arbeidet oppe i fjellet mener at det er den mest spektakulære Via Ferrataen i Nord-Europa!

Forventninger

Anita Vik Buckley forteller at forventningene er store.

– De fleste henvendelsene til Norsk Tindesenter nå om dagen handler om når Vestveggen åpner. Så det er tydelig at dette blir et populært aktivitetstilbud.

Den offisielle åpningen er fastsatt til 23. august. Den dagen er støttespillere, investorer, grunneiere og presse invitert til å være med på både snorklipping og prøvetur.

– Dagen etter blir Vestveggen åpnet for publikum. Vi har nå 15 guider klar til å ta med seg enkeltpersoner og grupper opp jernstigen, sier Buckley.

Vestveggen er altså en vesentlig brattere og mer utfordrende klatretur på ca. 7 timer til toppen av Nesaksla. En tur for folk som liker å oppsøke spenning og er i over gjennomsnittet god form. Stigen byr på både loddrette parter og fritthengende bruer undervegs.