– Det er veldig, veldig lite snø for årstida. Det er egentlig bare Finnan, Alnestinden og Ringshornet som er noe å gå på nå uten å måtte bære skia en god del, forteller fjellfører Nils Nielsen.

– Og så er det veldig mye folk, legger han til og anslår at det var hundre mann på Alnestinden i løpet av en finværsdag i pinsa.

– Kanskje mer også. Man går ikke i kø, men man har folk rundt seg overalt. I pinsa var ikke det stedet å være om man ville være til fjells alene, sier han humrende.

– Hvordan er føret? Er det fortsatt gøy på ski?

– Det er litt avhengig av om det har vært klarvær om natta. Men man har litt igjen for å være relativ tidlig ute. Utpå ettermiddagen begynner snøen å bli råtten. Min personlige mening er at det ikke er veldig gode skiforhold nå, jeg er glad jeg er ferdig med ski for sesongen.

– For nå er det slutt?

– Ja. Jeg hadde min første føringstur til Romsdalshorn nå på mandag, og det var veldig fint. Bispen er også en fin tur nå. Man går nok ikke på barmark hele vegen, men der ser det nesten ut som det gjorde i juli i fjor. Så det er tidlig start på sesongen i fjellet, men vi ser jo helst at vi hadde hatt snøen litt lenger likevel. Sånn som til Venjestind er det en fordel med snø på returen, men den er nok borte når høgsesongen begynner.

– Hva med rasfare, for dem som fortsatt vil på vårskitur?

– Sjekk varsom.no. Det er vanskelig å gi generelle råd om rasfare, som ikke er dagsaktuelle, men folk bør passe seg i solsidene på ettermiddagen. Og skavlene skal jo også ned på et eller annet tidspunkt, så folk må generelt prøve å unngå være i utløpssone fra de, svarer Nielsen.

– Fantastisk sesongstart!

Edmund Meyer, som driver Trollstigen Kafé, forteller at med åpning av vegen fjorten dager tidligere enn i fjor, har det vært en fantastisk start på sesongen oppe på Trollstigen.

– Og så har det vært fint vær i tillegg.

Meyer sier han har hatt mye besøk av skifolk som ærer seg sjøl med servering etter en dag i fjellet.

– Her er alle hjertelig velkomne, sier han og kommer samtidig med en liten oppfordring om at de som langtidsparkerer, bruker øverste del av parkeringsplassen og oppover mot Strupen.