Før sist helg kom det siste på plass i gågata på Åndalsnes. – Vi skal bare sette opp et midlertidig partytelt over den nederste plattingen. Det er denne som skal fungere som scene, forklarer ingeniør Hans Skiri.– Midlertidig? – Ja, egentlig skal det være noe som er arkitekttegnet, men det har vi ikke funnet penger til å bygge enda. Skiri forklarer at han har fått både positive og negative reaksjoner på de noe spesielle stolene som er satt ut. – Men jeg har inntrykk av at flesteparten er positive. Til å begynne med diskuterte Skiri og kollegene i kommunen om kanskje de gamle benkene skulle brukes om igjen. Skiri innrømmer at han selv var av den oppfatning at det kunne være en god løsning. – Vi kom fram til at det måtte til noe nytt. Noe som brøt opp ei ellers grå gate.

Videoovervåking Baktanken om hvor lett eller ikke det ville være å stjele eller utøve hærverk på møblementet har hele tida ligget som et bakteppe. Av den grunn er bordene boltet fast i gata, men stolene står løst, blant annet for at det skal være enkelt å flytte dem fra bord til bord om det skulle være ønskelig. At stolene er spesialdesignet og dermed ikke ser ut som en hvilken som helst stol håper Skiri skal være med på å dempe lysten enkelte måtte han til å ta dem med hjem på egen terrasse. Og når det gjelder hærverk har Skiri følgende kommentar. – Gågata videoovervåkes hele døgnet, på samme måte som cruisebåthavna. Er det noen som beveger seg i området så går det en alarm og vi kan sjekke hva det er som har foregått. Lørdag benyttet mange seg av møblementet og en trio vi snakket med var svært positive til både gågata og møblene. – Det kunne kanskje være på sin plass å minne om at det ikke er lov å kjøre eller parkere i gata lengre, mente Arve Bergsvik. – Jeg synes det kunne vært gågate fra polet og helt opp til Elkjøp, for min del, la Kjell Talberg til.

<B>Likte stolene.</B> Fra venstre; Kjell Talberg, Arve Bergsvik og Inger Britt Flydahl testet ut det nye møblementet i gågata. ? Jeg synes det har blitt veldig bra. Helt topp, sier Bergsvik, men legger til at han synes gågata skulle stått ferdig til pinsehelga.