- Ingen så at ungdommen falt. Men vi hørte rop om hjelp nede fra sjøkanten. Dette kunne ha gått riktig ille, sier et vitne fra stedet lørdag morgen.

Dramatisk

Det var mellom Farkvam og Vågssvingen, nærmere bestemt på stedet Høgmuren, at dramatikken utspant seg i fire-femtida lørdag morgen. Flere hadde kommet til stedet etter at det hadde begynt å brenne i terrenget mellom Farkvam og Vågstranda.

Noen av de som kom til området satt på murkanten på E 136 da den ene av dem - uvisst av hvilken grunn - skal ha falt utfor og ned i fjørsteinene.

Hentet med helikopter

Åndalsnes Avis har vært i kontakt med flere personer som var på stedet lørdag morgen. De opplyser at ungdommen som falt utfor murkanten skal ha vært bevisst hele tiden. De beskrev situasjonen som dramatisk.

Ungdommen ble hentet med helikopter og fraktet til sjukehus i Ålesund. Situasjonen til den skadde ungdommen er ikke kjent. I følge NRK Møre og Romsdal er skadeomfanget moderat". " - Han har landet på betong og har fått skader i hodet og ansiktet. Skadene er moderate og tilstanden er stabil, opplyser AMK-sentralen i Ålesund til NRK".

Tre hendelser

- Først fikk vi melding om ei antatt promillekjøring. En bil fra Sunnmøre, sist observert kjørende over Ørskogfjellet, hadde i følge et vitne en beruset sjåfør. Den bilen fikk vi stanset mellom Måndalen og Vågstranda. Sjåføren ble tatt med til Åndalsnes for å avlegge blodprøve. Det var en mann i midten av 20-åra og hjemmehørende på Sunnmøre, forklarer politibetjent Per Tore Storbråten til Åndalsnes Avis lørdag morgen klokka 08.30.

Den hendelsen fant sted litt over klokka fire natt til lørdag.

- Samtidig med mistanken om promillekjøring hadde det begynt å brenne i kratt og småskog mellom Farkvam og Vågstranda. Brannvesenet kom fra Måndalen og Åndalsnes for å hjelpe til med slukningsarbeidet. I den forbindelse stanset en personbil med fem personer i. Den ene passasjeren i bilen var plutselig borte; de hørte rop om hjelp. Han hadde ramlet utfor skråninga og ned mot sjøen, forklarer Storbråten videre.

Han forteller videre at redningspersonell da plutselig hadde to operasjoner å forholde seg til. Mannskap fra brannvesenet bisto ambulansepersonell med å få gitt den skadde ungdommen førstehjelp. Det er svært ulendt terreng ned mot sjøen i området; redningspersonell fikk ungdommen på båre. Men fikk ham ikke opp fra fjørsteinene.

- Vi fikk bistand fra båt og helikopter. Ungdommen ble fraktet ut med Sea King helikopter som kom fra Florø.

Brannen slokket

- Brannen er nå under kontroll, den skal være slukket. Vi vet ikke årsak til brannen. Det er meget tørt i terrenget, men det begynner heller ikke å brenne av seg selv. Vi har ingen indikasjoner på at noe er gjort med forsett. Vi skal etterforske saken videre. Det kan være nok at en sigarettsneip kastes ut av et bilvindu. Men som sagt så vi vet ikke årsaken, sier Storbråten.

E 136 var stengt en periode som følge av ulykken og brannslokkinga.

Her skjedde fallulykken, på samme sted som brannen oppstod. Pila viser stedet hvor den lokale ungdommen falt utfor murkanten og ned i fjørsteinene. Foto: Øystein Talberg