Neste søndag, den 18. oktober, går årets TV-aksjon av stabelen. I år går pengene til Regnskogsfondet og har fått slagordet «vi skal vokte regnskogen». Pengene skal brukes til å bevare regnskogen og hjelpe de menneskene som bor der.

– Verdens største dugnad er helt avhengig av lokal innsats. Derfor har Rauma Kommunekomite i år utfordret alle politiske lag til å gjøre en innsats ved å stille som bøssebærere, forteller Hjertviksten Bishop.

Foreløpig har hun ikke fått den helt store responsen, men regner med at det vil komme etter hvert som helgen nærmer seg. – For å gjøre politikerne ekstra engasjert, vil vi gjøre det litt morsomt med å kunngjøre det «flinkeste» partiet torsdag 15. oktober, sier hun og forteller at alle medlemmer i de politiske lagene har fått en egen spesialdesignet invitasjon.

– Fristen til å melde seg på, var satt til den 5. oktober, men nå har vi valgt å utvide den – frem til kunngjøringen torsdagen, sier hun og legger til at de vil se på databasen hvilket parti som har flest politikere som har meldt seg, i prosent av personer som står på listene.

Også barneskolene i Isfjorden og på Åndalsnes, har begge kommende uke skolearrangementer til inntekt for TV-aksjonen, med foreldrekafé, loddsalg, skolejogg, loppemarked og konkurranser.

– Noen matbutikker er også behjelpelige med å henge opp plakat med oversikt over daglige produkt som opprinnelig kommer fra regnskogen, som kan forsvinne jo mer av regnskogen som forsvinner – livet blir trist uten kaffe og sjokolade, mener Marit Hjertviksten Bishop.