Onsdag 6.4.2016 ble det pågrepet en gruppering på tre personer med utenlandsk opprinnelse i Molde. I den anledning har påtalemyndigheten siktet disse tre for grovt tyveri.

Les også: Vil ha tips om lommeboktyver

- Tyveriene har for det meste foregått inne i dagligvarebutikker på dagtid, og det er i all hovedsak voksne, eldre personer som har fått frastjålet lommeboken sin,  sier politibetjent Hilde Gustafson ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet utelukker ikke at tyveri kan ha skjedd også andre steder, som for eksempel i kafeteria eller fellesareal. Gustafson sier at tyveriene foregår ved at gjerningsperson tar lommebok fra veske som ligger uten tilsyn i handlevogn, eller fra lomme til fornærmede.

Det er to gjerningspersoner som opererer sammen inne i butikken under utførelsen av tyveriet. Grupperingen har kjørt en strekning fra Hedmark til Møre og Romsdal, via Gudbrandsdal og Sunnmøre. Følgende dager er aktuelle:Tirsdag 5.4.2016:Aktuell strekning: Grue i Hedmark, Gudbrandsdal, Åndalsnes i Møre og Romsdal.Primært kjørt E6 og E136.

Onsdag 6.4.2016: Aktuelt område: Åndalsnes, Vestnes, Ålesund.

I forbindelse med dette er politiet interessert i å komme i kontakt med personer som i løpet av tirsdag og onsdag i uke 14, på overnevnte strekning, mener å ha mistet eller blitt frastjålet sin lommebok i forbindelse med tur i butikk. Ta kontakt med lokalt politi.