For første gang har Åndalsnes Avis opplevd at en tipser har ønsket å gi vekk tusentipset. Mannen som tipset lokalavisa om familiegjenforeningen i Isfjorden, opplevde at tipset ble kåret til månedens beste i juni 2010.

– Hyggelig at tipset ble kåret til vinnertipset. Jeg velger å gi vekk pengene fordi det trolig vil glede barna, sier tipseren som ønsker å være anonym.

– Er det virkelig sant? Du må hilse mannen og si at vi er kjempeglade, sier mamma Grace og får samtykkende nikk fra sine to barn, Jhia (8) og Jeff (12).

- Tusen, tusen takk, sier de to barna når avisa dukker opp med hver sin overraskende pengekonvolutt til dem. De bukker og takker, og sier at dette blir lommepenger når familien skal på ferie til Mallorca i august.

Grace og Bård Moa jobbet i ett og et halvt år for å få Grace sine to barn fra Filippinene til Norge. Etter år med usikkerhet og savn, ble endelig de to barna gjenforening med sin mamma og hennes nye mann.

– Flere på sjukeheimen, hvor jeg jobber, har kommet til meg og sagt at det var rørende å lese historien. Jeg vil også benytte anledningen til å takke politibetjent Håvard Rognerud for veldig god hjelp undervegs. Det kom ikke fram i avisartikkelen lørdag 12. juni, sier Grace fornøyd fra familiens hjem i Isfjorden.

– Tusen, tusen takk, sier Jeff (12) før lillesøster Jhia (8) sier det samme. De to fikk 500 kroner hver ettersom mannen som tipset Åndalsnes Avis om saka ville at ungene skulle ha pengene fra tusentipset for juni framfor ham sjøl. Foto: (Foto: Lars Smisethjell)