Fredag inviterte Tom Erik Rødven og Arnt Olav Herjehagen media til lia ovenfor ferjekaia på Åfarnes. Der har det i måneder vært jobbet med å bygge veg inn, klargjøre for strøm, fiber, vann og kloakk.

Håper på rift om tomtene

– 5. juli blir det visningsdag og 16. august blir det salgsstart, sier informasjonssjef Herjehagen. Verken han eller sjef for kommunalteknikk, Tom Erik Rødven, legger skjul på at de håper det blir rift om tomtene.

– Det har vært interesse, og det har vært en del henvendelser, sier Rødven.

I første utbyggingsdel blir 16 tomter klargjort for salg; 11 på nedsida av vegen og fem på oversida. Tomteprisen er satt til 590.000 kroner og skal i tillegg til veg, vann, kloakk og fiber, dekke kostnaden for å opparbeide hele feltet. Det betyr at kostnaden for boligfeltet er på 9,5 millioner kroner.

– Enorm utsikt

– Er folk villige til å betale 590.000 for ei tomt?

– Det vil vise seg når vi legger ut for salg. Det er i alle fall en fantastisk beliggenhet. Nært skole og idrettsanlegg, og kort veg hvis man skal bruke ferja. Utsikten er enorm. Og så er det ferdige, byggeklare tomter. Men det har vært veldig rimelige kommunale tomter i Rauma, så sånn sett er det kanskje de dyreste tomtene i kommunal regi, sier Tom Erik Rødven.

Han mener å huske at kommunale tomter har vært solgt fra noen titusener opp til 300.000 kroner.

– Men her snakker vi om et helt nytt felt, og vi snakker om en veldig flott beliggenhet og et påkostet felt. Det koster å bygge ut et boligfelt.

Kommunen har budsjettert med salg av tre tomter i 2017.

– Men vi ser gjerne at det blir mer salg enn det, sier Herjehagen

12. september blir det tildeling av tomter for dem som ønsker å kjøpe.

Dette er vegen inn til det nye boligfeltet på Åfarnes. Før sommeren skal det legges asfalt på vegene. Foto: Per-Kristian Bratteng