Fra mandag 29. september klokken 00:45 til mandag 6. oktober klokken 03:20 utfører Jernbaneverket en rekke sporarbeider på Dovrebanen mellom Eidsvoll Verk og Dombås. NSB kjører buss for alle R10 (regiontog mellom Oslo-Lillehammer) og lokaltog på strekningen mellom Eidsvoll Verk og Lillehammer/Dombås.

- Har du NSB-billett til tog i denne perioden møter du opp på stasjonen som normalt etter oppsatt rutetid. Siden vi ikke får kjøre tog under arbeidet kjører vi buss for lokal- og korte regiontog. Reisetiden vil være noe lenger enn normalt siden bussen bruker noe mer tid enn toget. Vi anbefaler spesielt reisende som skal benytte NSB til Oslo Lufthavn om å beregne ekstra god tid, slik at de ikke får en kjedelig opplevelse hvis de skal rekke et fly videre fra Gardermoen.

-Avgangene er oppdatert med bussinformasjon ved søk på nsb.no og i NSB app, slik at det skal være enkelt å orientere seg. Vi vil også ha kundeveiledere ute på flere stasjoner for å hjelpe kundene våre slik at de får en så praktisk og behagelig reise som mulig.

Jernbaneverket skal være ferdig med arbeidene slik at togtrafikken skal kunne kjøre som normalt fra og med første tog mandag 6. oktober.

Det kjøres ikke buss for regiontogene mellom Oslo-Trondheim

For NSB er det ikke økonomisk lønnsomt å sette opp buss for tog, da vi ser at kundene velger bort denne løsningen. Derfor legges det ikke ut billetter for salg på hele strekningen Oslo – Trondheim/Åndalsnes.

- Regiontogene på Dovre- og Raumabanen kjøres imidlertid som normalt mellom Dombås og Åndalsnes/Trondheim, men uten forbindelse videre mellom Dombås og Oslo. Det siste toget som får kjøre igjennom før Jernbaneverket stenger er nattoget til Trondheim fra Oslo klokken 22:56 søndag 28. september, og første tog blir nattoget til Oslo fra Trondheim klokken 22:13 søndag 5. oktober, sier salgs- og markedsansvarlig på Dovrebanen, Terje Fossum.

På Rørosbanen går togene som normalt

De mest populære avgangene på Rørosbanen nærmer seg fullt, selv om flere avganger kjører med ekstra togvogner.

-Billetter til regiontogene mellom Trondheim og Hamar på Rørosbanen bestilles på samme måte som regiontog Dovrebanen via automat, nsb.no og NSB app. Kunder uten reservert billett på Rørosbanen mellom Trondheim og Hamar kan ikke forvente å få bli med om regiontoget allerede er fullt. Vi anbefaler kunder, som ønsker å reise med tog på denne strekningen, å sikre seg plass ved å bestille billett så snart som mulig, sier Fossum.