– Årets reiselivspris går til en person som gjennom snart 30 år har vært kreativ og nyskapende i sitt arbeid for trivsel og bruk av naturen i Rauma. Fred Husøy har gjort en stor innsats både når det gjelder å utvikle bedriften der han er ansatt og utvikle nye produkt i tråd med etterspørsel og trender i reiselivet, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke om årets prisvinner.

Og reiselivssjefen begrunner valget videre med at Fred Husøy har representert reiselivet både som vertsakp og som leder av et lokalt firma med rundt 50 ansatte i nær 19 år. I 2004 startet Fred Husøy sitt eget firma og det er spesielt her Fred Husøy har lagt ned et banebrytende arbeid for aktiv bruk av den fantastiske naturen her i Romsdal gjennom informasjonsplattformen han har laget.

– Fred Husøy var selv en aktiv klatrer og var en gang en av de yngste som noen gang har klatret Trollveggen. Han pusset, sammen med Frank Martinsen, opp Aak Fjellsportsenter, og tok klatrere fra hele verden hit til kurs og opplevelser. Og siden 2006 har Fred usøy vært styreleder for Norsk Tindemuseum og senere også for Norsk Tindesenter, sier Hilde Gråberg Bakke.

Og reiselivssjefen legger til at prisen også, og ikke minst, går til Romsdalseggens far. Fred Husøy har bidratt sterkt til at et nytt reiselivsprodukt har utviklet seg her i Rauma.

– Fred Husøy har gått de fleste av de 362 merka fotturene på romsdal.com med sin GPS og sikkert også de fleste av de 68 merka skiturene som finnes på romsdal.com, sier Hilde Gråberg Bakke for å understreke prisvinnerens omfattende kvalifikasjoner.