Fire foreninger har inntil nylig stått bak arrangementet Romsdalsmartnan. Slik har det vært siden 90-tallet.

Men tidligere i år ble det klart at disse nå trekker seg som ansvarlige arrangører. Nå har imidlertid Romsdalsmartnan funnet seg nye samarbeidspartnere. Det skal blant annet jobbes tett sammen med Åndalsnes Sentrumsforening. Det planlegges derfor å legge årets martna til sentrum av Åndalsnes.

Ansvaret alene

Foreningen Romsdalsmartnan står nå alene ansvarlig for det årlige arrangementet, og har valgt nytt styre.

Dette består av Frode Larshus, Morten Leergaard, Tone Brit Sandsmark, Svein Arne Solåt og en representant fra Åndalsnes Sentrumsforening.

For å kunne gjennomføre arrangementet har arrangøren gått bredt ut og søkt nye samarbeidspartnere. Disse vil ifølge en pressemelding få betalt for arbeidet de lagger ned.

Nye hjelpere

Dermed vil lag og foreninger fortsatt ha muligheten til å tjene seg noen kroner på Romsdalsmartnan, men uten å stå ansvarlige for arrangementet.

Romsdalsmartnan jobber fortløpende med å kartlegge behovet for arbeidstimer og har foreløpig knyttet til seg Åndalsnes Damekor (kiosksalg), diverse lag og grupper i ÅIF (salg og rydding) og Moonshine MC (rigging og vakthold).

Mindre underholdning

Det nye styret slår allerede nå fast at årets Romsdalsmartnan vil bli preget av noe mindre underholdning enn tidligere. Fokuset rettes mot lokale krefter og underholdning for barn, heter det.