Lensmannen forteller at de har avhørt seks personer i saken, og at de fortsetter arbeidet med avhør ut over dagen og uka.

En mann er siktet for grov kroppskrenkelse etter paragraf 272, etter at Tobias Hattrem Moa ble funnet død natt til søndag.

- Vi begynner å danne oss et bilde av det som har skjedd, men vi ønsker ikke å gå ut med detaljer om dette på det nåværende tidspunkt. Nå er det først og fremst obduksjonsrapporten som blir avgjørende, sier lensmann Andreas Hustad til Åndalsnes Avis mandag formiddag.

Den avdøde 21-åringen blir trolig obdusert på St. Olavs hospital i Trondheim i løpet av dagen, men det er uklart når en foreløpig obduksjonsrapport vil være klar.

Etterforskningen er et samarbeid mellom politiet i Rauma og politiet i Molde. Det har foreløpig ikke vært behov for bistand fra Kripos.

Politiet vil komme med en ny pressemelding i løpet av formiddagen. Der vil det trolig bli klart om den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen.

I følge siktedes forsvarer, Øyvind Panzer Iversen, er 23-åringen sønderknust, dypt fortvilet og svært preget av det som har skjedd.

- Han er innstilt på å samarbeide med politiet slik at de får tid og rom for å etterforske saka, sa forsvareren søndag ettermiddag.

Operasjonsleder Kjell Rune Biesmans forklarte søndag at politiet jobber ut fra tre hypoteser.

- Det ene er at han døde av en medisinsk årsak. Nummer to er at han døde med bakgrunn i et uhell. Nummer tre er at det er en kriminell handling som ligger bak.