1. november 1976 startet Astrid Mari Kavli Brevik opp som frisør i Isfjorden. Nå 40 år etter, omtrent på datoen, åpner hun ny salong.

– Ja, huset der jeg de siste 22 år har holdt til, skal nemlig rives. Det skulle ikke skje før etter jul, men nå har det blitt fremskyndet, forteller hun.

Huset hun holder til i, er det lille røde teglsteinsbygget ved siden av Bunnpris i Isfjorden. Selv om huset er det nyeste på Hen, må det rives.

– Ikke bare fordi Bunnpris skal utvide, men også fordi eierne mener huset er for dårlig i stand til å bli pusset opp, sier hun.

Men Astrid fortviler ikke. Hun har fått ny plass- enda mer i smørøyet enn før.

– Ja, jeg skal åpne salong i trehuset som tilhører Bunnpris, med inngang rett ved siden av butikken. Der er det full fart i oppussingen nå, og om kun kort tid, flytter jeg inn, sier hun.

Til det skjer, vil det fortsatt være drift i den gamle salongen.

Astrid elsker jobben sin, som hun sier, og kombinerer frisøryrket med jobb på sjukeheimen.

– Jeg trives med å hjelpe folk, og har to flotte yrker. Jeg yter litt ekstra service også, og ofte henter jeg kundene og kjører de hjem etterpå. Det tror ikke det er mange frisører som gjør, ler hun.

Hun reiser også ofte på hjemmebesøk og klipper også beboere på sjukeheimen i Isfjorden, når det er behov.

– Det har jeg også gjort i 40 år, smiler hun.

Astrid har ingen ansatte og trives best alene. Nå gleder hun seg til den nye salongen.

– Den blir litt mindre enn den jeg har i dag, men desto mer koselig. Nå får jeg håpe mange kunder «detter» innom på veg til butikken. Man kan ikke drive uten kunder, vet du – og god helse, påpeker hun.

Helsa skrantet litt for seks år siden for Astrid, med problemer med øynene. Det går mye bedre nå.

– Arbeid er den beste medisin. Det å fokusere på å hjelpe andre er det beste for meg, sier hun.