Så dramatisk var situasjonen at Hovedredningssentralen ble varslet. Men de to ombord klarte å ri av den vanskelige situasjonen ved egen hjelp.

Båten, en stor katamaran med to personer ombord, var på veg fra Vågstranda til Lybergsvika i Rødven. Her skulle de ta hånd om en båt som hadde slitt seg. Det var sterk vind på fjorden og krappe bølger.

- Jeg har aldri opplevd Romsdalsfjorden så ruskete, sier Bård-Ivar Korsnes Våge - en av de to ombord.

Ved innløpet til Langfjorden, like vest for Okseneset, møtte vinden og bølgene fra vest straum som gikk ut fjorden. Det gjorde sjøen ekstra grov. Bølgene var ekstra krappe.

- Vi var nede i en bølgedal da ei skikkelig stor bølge slo mot båten. Den fylte frontparttiet på katamaranen med vann. I tillegg slo sjøen inn i rorhuset, forteller Våge.

Med båten stående ned i sjøen og ror/propell i friluft, hadde de verken styring eller motorkraft. Til alt hell fungerte motor og med det også lenser. Etter hvert seig vann fra baugpartiet bakover i skroget. De fikk etter hvert både styring og framdrift.

- Vi gikk over til Sekken for å komme i ly for været. Her fikk vi sett over båten og lenset den for vann. Vi kunne gå over til Lybergsvika og legge båten der, forklarer Bård-Ivar Korsnes Våge som erkjenner at han ikke var så veldig høg i hatten mens det sto på som verst.

- Jeg har hatt arbeidet mitt ved og på Romsdalsfjorden i mange år nå, men aldri opplevd sjøen som grov som den var onsdag, sier 24-åringen til Åndalsnes Avis.

Bård-Ivar Korsnes Våge har hatt arbeidet sitt ved RaumaGruppens anlegg i Rauma i mange år. Romsdalsfjorden er arbeidsplassen hans. Onsdag fikk han oppleve fjorden på sitt mest dramatiske. Foto: Øystein Talberg