Fredag i forrige uke inviterte barnehagen på Åndalsnes til en innholdsrik innsamlingsaksjon.

– Vi har salg av middagsmat og loddsalg, og foreldrene har stilt opp med kaker, forteller styrer i barnehagen, Reidun Einang.

I tillegg har ungene laget ting, som for eksempel fargerike sommerfugler, som de solgte til inntekt for skoleprosjektet.

Flere tusen kroner

I løpet av den halvanna timen som aksjonen varte, fikk barnehagen inn 5858 kroner. Det tilsvarer drøyt to måneders drift av barneskolen som Anette og Trym Atle Sæland drifter i Pakistan.

– Det er kjempefint at barnehagen sjøl har tatt initiativ til dette. For 2500 kroner dekker man en måneds drift av skolen, forteller Trym Atle, som også fortalte om skoleprosjektet til alle de frammøtte. Fra januar i år har ekteparet finansiert driften av en privat skole med 70 elever i Balistan i Nordøst-Pakistan. Paret har vært på klatreturer i området, og ønsker å gi noe tilbake til menneskene de har blitt kjent med der. De mener det er en styrke at prosjektet er tuftet på innbyggernes premisser, og at de samarbeider med lokale personer om logistikk og informasjon. De to ser på skolen som et livsprosjekt.

Ekteparet har sønnen Jens i barnehagen.

– Det gjør det naturlig for oss å velge dette formålet med aksjonen. Vi føler vi er med på å støtte noe som er lokalt forankret, sier barnehagestyreren.

Tre generasjoner. Fra venstre: Thea Kavli Brevik, Jan Erik Brevik, Casper Brevik (4 1/2). Foto: Ellinor Rørvik Lothe