– Vi er alle klar for en skikkelig hoppfest i Innfjorden, sier Paul Fortun, primus motor for arrangementet der man kårer verdens hurtigst flygende menneske – basehopp der deltakerne er iført vingedrakt. Exitpunktet er Gridsetskolten. Landing skjer ved den tidligere ferjekaia på Gridsetstranda – i Innfjorden.

I tillegg til fjorårsvinner Frode Johannesen er basehoppere som Robert Pecnik fra Kroatia og Luka Fornajuric fra Slovenia klar for hoppfesten. De ble henholdsvis nummer to og tre i det interenasjonale stevnet på Sunnmøre.

I tillegg er det klart for et gjensyn med WBR-vinneren fra 2008, Ronny Risvik.

– Vi starter registreringa i dag (tirsdag). Så setter vi igang med inledende «flygninger» og kvalifisering til det som skal ende opp med en finale kommende lørdag, opplyser Fortun.

Han legger til at de 32 beste hopperne fra kvalifiseringa skal danne utgangspunkt for konkurransen der to og to hoppere kjemper om å først krysse en imaginær mållinje over kaiområdet på Gridsetstranda.

Innfjorden IL er som vanlig klar til deltakelse i World Base Race. Kiosker og annet er på plass i målområdet på Gridsetstranda. Her vil det bli solgt både flytende og fast føde.

Under konkurransen i Hellesylt sist helg deltok det 19 basehoppere. De kommer fra «hele verden». New Zealand, Australia og Colombia hadde representanter i tillegg til andre land både i Europa og fra land «over seas».

Under WBR i Innfjorden, er det håp om langt flere norske hoppere. Det kan bli en heller heftig konkurranse der målet er å bli verdens hurtigst flygende menneske.

Det er skikkelig nerve over World Base Race. Ikke bare skal hopperne sørge for et teknisk korrekt utsprang. De skal også ta seg ned til målområdet på hurtigst mulig måte. Dette bildet er tatt i 2008 - med Stein Lindseth Olsen (nærmest) og Ronny Risvik i par. Foto: Øystein Talberg