Samferdselsutvalget i fylket har bestemt seg og Veøy Buss står klar. Åpningen av Tresfjordbrua har gjort en langt bedre bussforbindelse mellom Åndalsnes og Vestnes-Ålesund mulig.

– Vi har jobbet lenge med dette og får nå til seks daglige avganger i begge retninger. Det er vi fornøyd med i forhold til spørsmål vi har fått om dette, sier Per Oddvar Sæth i Veøy Buss AS. Han har bare en reservasjon i forhold til det nye tilbudet; Bussene går bare når det er skole og ikke i skoleferier.

– Har dere nå også fått til et busstilbud for folk som skal pendle mellom Vestnes og Åndalsnes?

– Ja, jeg mener det. Vi har busser som er inne på begge steder rundt halv åtte om morgenen og vi har busser fra Åndalsnes 15:40 og 16:00 og fra Vestnes 15.50 og 16:30 på ettermiddager.

– Store. Vi betaler ikke for tunnel og bru. Viss folk ikke bruker bussen nå, så forstår jeg det egentlig ikke, sier Per Oddvar Sæth.

Tilbudet vi her snakker om er en kombinasjon av ruter som opereres av Veøy Buss AS og av Nettbuss AS. Omleggingen av tilbudet er et samarbeid mellom Samferdselsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune og Veøy Buss AS.