Kolstad, som har mange års erfaring som kursleder i Aak Safety er nå ansatt som driftsleder for tindesenteret. Stillinga inkluderer hele huset, ikke bare klatreveggen, og Kolstad har en klar tanke om at han ønsker å være med på å skape en møteplass og et levende hus.

– Variert

– Det er spennende, stillinga er ganske åpen og blir nok formet etter hvert som vi kommer i gang. Jeg tror det blir en variert hverdag som vil inkludere alt fra drift av klatrevegg, videre utvikling av utstillinga til resepsjonsarbeid. Det er litt av grunnen til at jeg søkte på denne jobben også, at man kan være med på å skape noe man brenner for, sier Kolstad.

Han verdsetter den historiske verdien i utstillinga som skal opp i huset, men ønsker også at den skal ha en slik form at også barn kan inkluderes.

– Det blir kjekt å være med å utvikle den videre etter hvert, sier driftslederen.

– Lav terskel

Når det gjelder den 390 kvadratmeter store klatreveggen i tindesenteret, håper Kolstad å kunne bidra til at det blir en lav terskel for folk å bruke veggen.

– Dette skal ikke være en vegg bare for de etablerte, flinke klatrerne, men et sted for alle. Jeg ønsker å få opp et miljø, for det er fraværende i dag. Det er mye klatrehistorie her, men det er ikke så mange nye klatrere. Jeg tror terskelen for å begynne å klatre i dag er ganske høg, sier Kolstad som vil samarbeide med Romsdal Tindegruppe om kurstilbudet i veggen. – Jeg tror det vil være en stor interesse blant barn og unge, fjellfestivalens klatrekurs viser blant annet det. De bruker å bli fulltegnet med en gang, avslutter Kolstad.