VG Nett meldte onsdag at Forsvaret oppkaller sin nyeste leir i Seychellene etter den avdøde oberstløytnanten fra Åndalsnes. Siri Skare ble drept i landet 1. april i år. Hun ble gravlagt fra Grytten kirke.

– Dette forteller oss at hun ikke vil bli glemt med det første. Og det forteller oss at hun har satt spor etter seg i Luftforsvaret, sier Siri Skares bror, Arnfinn Skare, til VG Nett.Før Forsvaret døpte leiren, ba de familien om tillatelse til å bruke Skares navn på leiren.– Det var ikke veldig vanskelig å si ja til det, sier Arnfinn Skare.

Pilotpionér

VG Nett skriver: "Siri Skare var Forsvarets første kvinnelige pilot, og har selv bakgrunn fra 333-skvadronen på Andøya. Det er mannskaper herfra som de neste tre månedene skal jakte pirater gjennom den NATO-leda Operation Ocean Shield.

Jakten skal skje med fly av typen P3 Orion, den samme typen som Siri Skare selv satt bak spakene på i en årrekke.– Det er ingen tvil om at Orion-miljøet har hatt et sterkt ønske om å hedre minnet etter Siri Skare. Hun var svært anerkjent, sier major Eystein Kvarving, pressetalsmann i Forsvaret".