Operasjonslederen sier til lokalavisa at de fikk melding om raset klokka 13.59 og at luftambulansen fra Dombås og et Sea King redningshelikopter med ei skredgruppe om bord ble sendt ut til stedet. Samtidig etablerte lokalt politi seg lenger nede, fortsatt i følge Harald Rønning.

Trolig ingen savnet

Åndalsnes Avis får bekreftet av politi på stedet at det var tre personer på tur da et stort skred gikk høyt oppe i Store Venjetind. Alle tre ble tatt av skredet, men de to av dem kom seg ut ved egen hjelp og det var også disse to som klarte å grave fram den tredje.

Personen som ble gravet fram beskrives som hardt skadd av politi overfor Åndalsnes Avis sin medarbeider på stedet klokka 15.15 lørdag ettermiddag.

Redningssentralen sendte et Sea King-helikopter fra Florø og om bord der en skredgruppe fra Ørsta/Volda samt luftambulansen fra Dombås til skredområdet.

Skredet beskrives av vår medarbeider som nærmere 100 meter bredt. Hvor langt er umulig å si da deler av fjellmassivene er skjult av tåkedekke i området.

Ikke fra Rauma

- Jeg kan bekrefte at ingen av de tre i følge er hjemmehørende i Rauma, jeg ønsker ikke kommentere hvor de er fra. Men jeg går ut fra at de er kjent i området fra tidligere. Vi kommer til å utføre et sikkerhetssøk i området for å få bekreftet at ikke andre er tatt av raset.

Vi jobber ellers med å hente ut de to turkameratene nå med Sea Kingen. De to må være i området til vi får hentet dem ut. Det andre helikopteret frakter nå den skadde til sjukehus, opplyser Harald Rønning til Åndalsnes Avis klokka 14.55.

Det er lettskyet og brukbart vær i området. Det er uklart hva årsaken til snøskredet skal være, om det er utløst av mennesker eller ikke.

Ett minutt etter melding om skred i Isfjorden gikk alarmen også i Ørsta hvor det hadde gått et snøskred. I følge VGnett ble en person tatt av skredet, men kom seg ut av snømassene. Det var et turfølge på to som var involvert i dette skredet.