Å vise fram Rauma fra sin beste side med stor gjestfrihet. Det er en del av målsettingen med arbeidet som blir gjort med å rekruttere frivillige raumaverter. Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke har laget en oversikt over behovet for Raumaverter i forbindelse med det store arrangementet når Nasjonale Turistveger skal åpnes på Trollstigen til sommeren.

Allerede i forkant av åpningen på Trollstigen den 16. juni er det behov for folk til å være med på å bære utstyr som nyttes i forbindelse med åpningen. Det samme gjelder nedrigg av utstyr etter åpningen. Og dagen før, altså fredag den 15. juni, skal fire Raumaverter brukes til å distribuere informasjonsmateriale om åpningen av Trollstigen. Dette skal deles ut både i Åndalsnes og i Valldal denne fredagskvelden.

Natt til lørdag er det behov for nattevakter. Til om med motiverte nattevakter i følge ordbruken til Hilde Gråberg Bakke. De to skal holde vakt over utstyret som blir satt opp på Trollstigen.

Lørdag den 16. juni skal seks Raumaverter dele ut informasjon om at Trollstigen er stengt. Det skal også deles ut program og invitasjon til å ta skyttelbusser opp til Trollstigen denne dagen. På denne dagen trengs det også rundt 30 verter som skal ha som oppgave å guide på bussene som skal gå opp og ned Isterdalen og til topps. Guiding skal også skje på busser fra Slettvikan på andre siden av fjellet. Det skal informeres om programmet for dagen og om det som har skjedd på Trollstigplatået.

Og som takk for hjelpen vil vertene få en gave fra Nasjonale Turistveger. Dette blir i form av ei bok, en refleksvest og ei t-skjorte.

– Vi trenger fortsatt mange verter. Svært få har så langt meldt seg, forteller reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.