Noen ønsker kulda dit peppern gror, mens andre snører skøytene villig på.

Lørdag var det endelig åpningsdag for året på Furulia skøytebane, og både store og små strømmet til.

- Vi er glade for at vi endelig kan gå på skøyter, for det har vi gledet oss til. Det er så moro, sier Rikke (10), Lycke (11), Preben (13) og Ane (8).

De er alle drevne skøyteløpere, og de koste seg på isen i kulda. Og selv om de synes det er bra at skøytebana i Isfjorden er på plass, får nok banen snart konkurranse av Oravatnet hjemme i Eidsbygda.

- Der er det snart så tykk is at vi kan gå på skøyter der også, forteller de.

- Håper det holder seg kaldt

Skøytegruppa i Isfjorden Idrettslag har stått på sent og tidlig den siste uka, slik at isen skal bli ferdig. Nå håper de at mange vil bruke isen.

- Vi både håper og tror at mange vil komme. Banen er i utgangspunktet åpen hver dag, også vil vi gi beskjed på hjemmesidene våre hvis det eventuelt er stengt, forteller Joachim Torp, leder i gruppa.

Nytt av året er en egen hockeybane.

- Det er en stor fordel for oss å ha adskilte skøytebaner, for da går det an å stenge en bane for vedlikehold og likevel ha en bane åpen, forklarer han.

Nå håper de at været holder seg kaldt.

- Det er meldt bra vær i hvertfall en uke. Og så har vi lagt en såppass god is at den skal holde seg greit selv om det blir grader på plussida noen dager også, forklarer han.

Rikke og Lycke har full kontroll. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Mange kom for å teste isen lørdag. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Skøytegruppa håper det holder seg kjølig, slik at isen kan være til glede lenge! Foto: Stine Vandevjen Olsen