Det var Tormod Lien som møtte de to jentene etter at han hadde tatt et bilde av en stengt Vågstrandtunnel på oppdrag for Åndalsnes Avis. Det var to fortvilte jenter, på 19 og 21 år fra Sunnmøre, han fikk møte langs landevegen – mot en bopel på Vågstranda.

– De ønsket forståelig nok ikke stå fram med verken navn eller ansikt, men ville gjerne fortelle sin historie, forklarer Lien.

De to jentene spiste på bensinstasjonen i Måndalen, da de ble frakjørt av sine venner. De hadde verken mobil eller andre verdisaker med seg, og så som eneste utveg å gå tilbake. Jentene gikk utenom Måndalstunnelen, men ante ikke at det gikk en veg utenom Vågstrandtunnelen. De så ingen annen utveg enn å gå gjennom tunnelen.

Jentene ble skikkelig skremt da Lien fortalte dem om oppstusset, og de synes det ikke det var noe kjekt å få vite at politiet hadde vært på jakt etter dem. De skjønner ikke hva galt de har gjort.

– Det står faktisk ingen skilt om at det ikke er lov å gå gjennom tunnelen og turen gjennom gikk helt greit, ifølge jentene. Det er klart de er fortvilte, sier Lien og jentene vil presisere at de handlet i god tro.